ienuparul planta medicinala-juniper herb

Ienuparul Planta Medicinala
Ienuparul Planta Medicinala

Ienuparul Planta Medicinala

Ienuparul (JUNIPERUS COMMUNIS) creste in regiunile muntoase pe pasunile montane,in zone stancoase.
Tufele ienuparului nu-si pierd frunzele aciculare.
Frunzele ating o inaltime de trei pana la patru metri.
Fructele au o culoare albastru inchis spre negru,ele se coc o data la doi ani.
In jurul fructelor sunt tepi.
Daca perioada de inflorire a ienuparului este aprilie-mai,fructele se coc abia la sfarsitul lui septembrie – inceputul lunii octombrie (dupa doi ani).
Fructele (bobitele) au un miros placut datorita uleiului volatil pe care il contin.
Mai contin zaharuri,rasina,saruri de potasiu si un principiu amar.
Gustul este dulceag cu o aroma specifica,ceea ce face ca bobitele sa fie folosite drept condiment in arta culinara impreuna cu ienibaharul sau coriandrul.

Ienuparul Tratamente Naturiste

Ienuparul,mai exact fructele sale,poseda proprietati diuretice puternice,sunt dezinfectante si cicatrizante, sunt folosite si de asemenea in bolile de rinichi si ale vezicii urinare.
Este indicat folosirea ienuparului pentru reumatism,guta si in hidropizie (acumularea de apa in tesuturi).
Multi locuitori din satele de munte in special din Italia,Austria si Germania pretuiesc puterea tamaduitoare a ienuparului in cazurile de raceala si gripa,bronsite acute sau cronice.
Ei au mereu in casa si rachiul de ienupar denumit WACHOLDER,acest snaps medicinal.
Olandezii dau aroma rachiului lor national GENEVER folosind boabe de ienupar,iar englezii dau ginului o aroma specifica cu fructe de ienupar si aceasta inca din sec. XVII.
Mancate in stare cruda,boabele de ienupar,stimuleaza pofta de mancare,ajuta in cazurile de slabiciune generala la copii,precum si in anemie.
Totodata ceaiul din fructele plantei combat dispepsiile (diaree si varsaturi).
Primavara se face o cura de depurare a sangelui folosind aceste boabe ca decoct.
Uleiul extras din fructele ienuparului si amestecat cu alcool rafinat de 38-40% (un mililitru ulei la 100 grame alcool) foloseste pentru frectii in cazul durerilor articulare provocate de reumatism.
Ienuparul se foloseste cu succes si in tratarea altor afectiuni si boli,cum ar fi:piatra si nisip la vezica urinara,boli de piele,eczeme,scabie,boli de ficat. …citeste mai departe…

Juniper Herb
Juniper Herb

Juniper Herb

The juniper (JUNIPERUS COMMUNIS) grows in mountainous areas on mountain pastures, in rocky areas.
The juniper bushes do not lose their acicular leaves.
The leaves reach a height of three to four meters.
The fruits are dark blue to black, they are bloated once every two years.
Around the fruit there are spikes.
If the blooming of the juniper is April to May, the fruits are only bake at the end of September – early October (after two years).
Fruit (bobbles) have a pleasant smell because of the volatile oil they contain.
They also contain sugars, resin, potassium salts and a bitter principle.
The taste is sweet with a specific flavor, which makes the fruits(bobbles) to be used as a spice in culinary art together with the scent or coriander.

Juniper herb Naturist Treatments

The juniper, more precisely its fruits, possesses strong diuretic properties, are disinfectant and healing, are also used in kidney and bladder diseases.
It is advisable to use the juniper for rheumatism, gout and in hydropyse (water accumulation in tissues).
Many people in mountain villages, especially in Italy, Austria and Germany, cherish the healing power of the juniper in cases of colds and flu, acute or chronic bronchitis.
They always have in the house and the juniper brandy called WACHOLDER, this snaps medicinal.
The Dutch give the flavor of their GENEVER national brandy using juniper berries, and the English give gin a specific flavor with juniper berries and this since the century. XVII.
Eaten raw, juniper berries, stimulates appetite, helps in cases of general weakness in children, and in anemia.
At the same time, tea from plant fruit overcomes dyspepsia (diarrhea and vomiting).
In the spring, a blood-thinning cure is used using these berries as a decoction.
The oil extracted from the juniper berries and mixed with 38-40% refined alcohol (one milliliter of oil per 100 grams of alcohol) is used for scalp in rheumatic joints pain.
The juniper is also used successfully in treating other diseases and diseases such as: stone and sand in the bladder, skin diseases, eczema, scabies, liver diseases… …read more……

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s